lunes, 22 de octubre de 2012

Exercicis de familiarització amb l'enfocament selectiu

Retrat d'una persona en primer pla amb el fons desenfocat
Aquesta imatge és un retrat frontal en el que el fons esta desenfocat. Esta feta amb un ISO 100, ja que la llum del sol era suficient per la fotografia en aquell moment, te una velocitat d'obturació de 1/800s que redueix una mica tota a llum i una obertura del diafragma de f/4.8.Aquest és un altre retrat fet des de més o menys uns 45º respecte a la figura frontal, variant l'angle visual i la posició de la retratada respecte la càmera. Aquesta imatge te un ISO 100, ja que com en la anterior, la llum diària era suficient, la seva velocitat d'obturació és de 1/320, més mo menys estàndard, i la obertura del diafragma és de f/5.3.


Retrat de diverses persones a diferents distàncies en la que una queda enfocada i la resta no


Aquesta imatge és un retrat amb un grup de persones al darrera del qual només és veu clarament la persona retratada principal. La fotografia esta feta amb un ISO 100, ja que amb la llum solar és per el retrat, la seva velocitat d'obturació és de 1/1600, que baixa una la llum de la imatge, i la obertura del diafragma és de f/5.
Open publication - Free publishing - More alber

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

Excercicis de familiarització amb l'enfocament selectiu

Objecte situat en un entorn amb molta i poca profunditat de camp ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/100s
Obertura del diafragma: f/22

En aquesta fotografia es pot observar la part superior de la font juntament amb el paisatge de darrera respecte el qual hi ha poca profunditat de camp, i per tant no hi ha cap objecte desenfocat. ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/320s
Obertura del diafragma: f/4.2

En aquesta fotografia ja es veu una profunditat de camp més gran ja que la font es continua veient amb nitidesa i el paisatge de fons es veu més borrós. Això ens mostra clarament la proximitat de la font a nosaltres.


Open publication - Free publishing - More albert

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.


Exercicis de familiarització amb l'enfocament selectiu

Paisatge amb molta profunditat de campAquesta fotografia és de un paisatge amb molta profunditat de camp ja que tot té més o menys la mateixa nitidesa. La imatge té un ISO 100, ja que la llum del sol que hi ha és suficient per la fotografia, amb una velocitat d'obturació de 1/100s perquè no necessitava capturar molta llum, i la seva obertura del diafragma és de f/11. 
Esta feta des de a dalt de tot de una urbanització de Argentona, "Can Serra Lladó", i és el paisatge que hi ha des del punt més alt de la muntanya amb les vistes cap al mar. Es poden veure els edificis de la ciutat de Mataró, i la carretera que va de Argentona a Vilassar. Ressalta, també, a la dreta una casa blanca entre les muntanyes de avall. 

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

Sensibilització amb enfocament selectiu

Aquesta sèrie de 16 fotografies transmeten una sensibilització de cara als companys de l'escola, per tenir un bon comportament de cara a tot allò que ens envolta en general. Principalment es mostren accions incíviques, però també hi ha imatges que tenen l'enfocament selectiu en allò que ens porta a fer una bona acció o que està relacionat amb les petites coses que podem fer per tot allò que ens envolta i no portar-ho a la deixadesa i amb tot això, a la destrucció de la natura. 
Seguidament, en les imatges incíviques es poden veure brutícia, escombraries, llaunes, objectes trencats, pintades... deixadesa en general. En les imatges que emfatitzen les bones accions i les coses maques que tenim al voltant veiem papereres, fruites, per l'ambient de barri i natura, flors i elements arquitectònics.ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/1600s
Obertura del diagfragma: f/5.6

Crec que aquesta imatge transmet totalment la base de la sèrie de imatges. Si alguna fotografia hagués de ser la portada d'aquesta sèrie, sens dubte, posaria aquesta, perquè es veu clarament l'enfocament cap al paper de plata de l'embolcall de l'entrepà d'algun company, i al fons la paperera. El distorsionat de la imatge no deixa veure la resta de brutícia que hi ha al terra i sembla que tot estigui net menys el lloc seleccionat on esta el paper de plata, que hauria de estar dins de la paperera. D'alguna manera es ressalta la brutícia, com a única cosa que no esta en el seu lloc.ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/200s
Obertura del diafragma: f/4


ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/640s
Obertura del diafragma: f/4


ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/50s
Obertura del diafragma: f/3.5

ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/40s
Obertura del diafragma: f/4

Aquesta imatge representa clarament la deixadesa de la societat, però a més a més, apart de l'abandonament, la destrucció d'infraestructures. Hi ha una gran obertura del diafragma per captar tota la llum que es pugui ja que la fotografia esta feta des de un espai interior en el qual hi havia poca llum.

ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/800s
Obertura del diafragma: f/3.5


ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/500
Obertura del diafragma: f/3.5


Aquest és un clar exemple de les accions correctes i que tothom hauria de fer per conservar millor la natura i sobretot l'ambient d'un barri. En aquesta imatge es veuen enfocats els passos a seguir per netejar els excrements del teu gos de la via publica, amb aquestes papereres especials que incorporen bossetes de plàstic per els seus usuaris.
Només queda enfocat la part de les instruccions de la paperera ja que és la part que es vol representar com a bona acció.ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/125s
Obertura del diafragma: f/5.6

ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/160s
Obertura del diafragma: f/4


ISO: 1600
Velocitat d'obturació: 1/160s
Obertura del diafragma: f/20


En aquesta imatge veiem una llauna en un primer plànol, que es veu que porta allà bastant temps, ja que te incorporada la mateixa brutícia que la paret i el terra, i una segona llauna ja a dintre del forat. Que les llaunes estiguin ficades dins el forat de la paret representa totalment una acció incívica per part de la societat, ja que alguna persona ha posat aquestes llaunes expressament sense tenir en compte la contaminació que pot causar. 
La obertura del diafragma és molt gran amb la intenció d'aconseguir una profunditat de camp lo suficientment petita com per que es vegi la llauna ben enfocada.ISO: 1600
Velocitat d'obturació: 1/160s
Obertura del diafragma: f/16


ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/320s
Obertura del diafragma: f/7.1


ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/80s
Obertura del diafragma: f/14


ISO: 200
Velocitat d'obturació: 1/80s
Obertura del diafragma: f/14


En aquesta imatge queda representada la deixadesa de la societat amb una porta de ferro que amb el pas del temps ha quedat rovellada i segurament l'habitatge al que introdueix aquesta porta esta amb les mateixes condicions d'abandonament. També és important la cadena, de color platejat, que ressalta sobre el ferro rovellat de la porta, que mostra que en aquella casa no hi entra ni hi surt ningú, per tant, un altre cop aquesta deixadesa.ISO: 800
Velocitat d'obturació:1/80s
Obertura del diafragma: f/14


ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/80s
Obertura del diafragma: f/14


Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

martes, 9 de octubre de 2012

Format i composició de la imatge


Aquesta imatge esta composta principalment, en un primer plà. el banc i el fanal, i després les plantes i els arbres. 
Té una obertura del diafragma de F/5.6 i una velocitat d'obturació de 1/1250. El seu ISO és de 100, ja que la llum diurna que hi ha ja ens és suficient.


Aquesta imatge consta d'una figura central enmig d'una avinguda.
Aquesta fotografia s'ha fet amb una obertura del diafragma de F/3.5 i una velocitat d'obturació de 1/10. El seu ISO és de 400, perquè al ser fotografia nocturna necessita més llum.En aquesta imatge podem veure un gat dormint a dalt d'un arbre, entremig de dos troncs. 
Esta feta amb una obertura del diafragma de F/5.6 i una velocitat d'obturació de !/100. El seu ISO és de 100, ja que com és veu en la imatge no cal més, ja que la llum natural és bona.


En aquesta imatge hi ha una gàrgola fotografiada des de a sota, amb una perspectiva de contrapicat.
La imatge esta feta amb una obertura del diafragma de F/10 i una velocitat d'obturació de 1/100. El seu ISO és mínim ja que la llum natural és la adequada. En aquesta imatge obserbem dos edificis que divideixen la imatge en 3 parts, i a la part de a sota una línia de palmeres.
Aquesta fotografia s'ha fet amb una obertura del diafragma de F/14 i una velocitat d'obturació de 1/80. El seu ISO és de 100, perque no necessita més llum.


Aquí podem veure una imatge de la "aranya" en perspectiva de contrapicat des de el centre.
La imatge s'ha fet amb una obertura del diafragma de F/14 i una velocitat d'obturació de 1/80. El seu ISO és de 100, al igual que en la altre imatge, ja que no necessita més llum.


Espais oberts


Aquesta imatge esta feta des de la part inferior d'un edifici, en perspectiva de contrapicat.
Aquesta fotografia té una obertura del diafragma de F/5.6 i una velocitat d'obturació de 1/500. El seu ISO és de 100, ja que en la imatge és veu que la llum diurna d'aquell dia era prou potent com per poder prescindir d'un ISO més alt.Aquí veiem un conjunt de senyals de tràfic en primer plà i després el seguiment del carrer amb edificis, carretera, cotxes, etc.
En aquesta imatge comptem amb una obertura del diafragma de F/5.6 i d'una velocitat d'obturació de 1/500. El seu ISO és de 100 per la llum natural que hi havia, que era la correcte. Tot està calculat igual que la anterior imatge.Aquesta imatge té l'horitzó situat més o menys al centre i per sota queden un conjunt de roques i a la esquerra unes plantes.
Aquí hi ha una obertura del diafragma de F/16 i una velocitat d'obturació de 1/100. El seu ISO és mínim, de 100, perque no en necessitem més.En aquesta imatge es veu la part superior d'una tanca, els arbres del pati i el cel.
Aquesta imatge té una obertura del diafragma de F/7.1 i una velocitat d'obturació de 1/500. El seu ISO és de 100, ja que la llum que hi havia era suficient.


Espais tancats


En aquesta imatge es veu un troc de balla rovellat en excés i aquest factor amb aquesta composició, al no tenir una vista més amplia no poden deduir que és. 
Aquesta imatge té una obertura del diagfragma de F/4,5 i amb una velocitat d'obturació de 1/80. El seu ISO és de 100 a causa de la llum natural del dia, que fa que no necessitem més que la que hi ha. 
En aquesta imatge podem veure el tronc d'una palmera, i a dalt de tot les seves fulles, amb una longitud de camp molt curta.
Té una obertura de diafragma de F/16, per agafar tota la llum possible, i una velocitat d'obturació de 1/100. El seu ISO és el mínim, de 100, perquè al igual que en la altre foto, la llum diurna ens és suficient.Aquí podem veure la porta d'una casa, que és de color verd i fa un calat en forma d'estrella i pel qual s'hi pot observar el pati exterior de la casa.
En aquesta imatge comptem amb una obertura de diafràgma de F/4 i una velocitat d'obturació de 1/500. El ISO d'aquesta fotografía és de 100, per la mateixa raó, la llum diurna ens és suficient per capturar aquesta escena.Aquesta imatge és d'una mena de con amb una bola a dalt i la foto esta feta desde a dalt. Això esta situat als cantons d'una gran porta per la qual antigament hi sortien vehícles, carros... 
Aquesta fotografia té una obertura del diafràgma de F/11 i una velocitat d'obturació de 1/80. El ISO es manté igual que a les altres fotografies, de 100.
L'abandonament

Aquest grup de fotografies tracten el tema de l'abandonament, que és el fil conductor entre totes elles. Els sentiments o emocions que vull expressar amb aquest tema i aquestes fotografies és la solitud, l'abandonament, la tristesa, el sentir-te buit, absent, com estar desplaçat de la societat, etc. Així que vaig anar a diferents llocs que abans, en un passat, havien tingut una funció i una utilitat, i que per causes desconegudes han acabat en desús. Aquesta seqüència de imatges representen les conseqüències del pas del temps i la deixadesa que han patit aquets llocs. 

Aquestes fotos estan fetes amb una obertura del diafragma d'entre F/9 i F/ , i amb una velocitat d'obturació d'entre 1/200 la majoria, 1/80. El ISO d'aquestes imatges és d'entre 100 i 200 ja que la llum que hi havia aquell dia era suficient com per no afegir més soroll a la imatge. 

Totes les fotografies estan fetes amb una càmera Nikon D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55.