jueves, 15 de noviembre de 2012

Projecte

Aquest és el meu projecte de deu fotografies amb caràcter lliure, que en aquest cas presenta el tema de les textures. A continuació hi ha una série de deu fotografies sobre diferents textures i materials, tant en exterior com en interiors.La primera imatge de textures és una tovallola blanca, la foto esta feta de costat i la ombra produeix aquesta escala de grisos. Esta feta amb una velocitat d'obturació 1/5s, perque esta feta en un espai interior i es requeria més llum, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100, que tot i necessitar més llum, pujant l'ISO s'aconseguiria més soroll i no convenia.
Aquestes dues imatges van juntes, ja que són del mateix element. Es presenta una fulla de la tardor amb colors càlids que combinen amb el conjunt de la imatge. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/125s-1/160s, una velocitat d'obturació de f/5.6 i el seu ISO és de 100.Aquí hi ha representada una fulla per la altre banda, amb una altre textura, o si més no, un altre color, també càlid i típic de la tardor. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/125s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO de 100, tot igual que les fotografies anteriors de fulles.Aquesta imatge és de un tub verd que sortia del terra. Aquí es veu clarament el fons desenfocat i l'element principal totalment efocat i amb més nitidesa. La textura treballada aquí és el plàstic, tot i que també podem observar una mica de sorra que també seria una textura. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/125s, una obertura del diafragma de f/5.6 i el seu ISO és de 100, exactament igual que les tres fotografies anteriors.Aquí es presenta la textura d'una pinya, es veu clarament en la part superiro de la dreta, on la part més nítida gairebé esta en un punt de la llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/80s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.Aquesta fotografia presenta la textura d'un sac de taronjes, d'alguna fruita o verdura. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/80s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100, igual que la fotografia anterior ja que són del mateix dia i la mateixa zona.Aquí podem veure la textura d'una fusta ben vella, que ja queda representat a la imatge pel seu color agrisat. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/320s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.Aquí veiem la textura d'una columna qualsevol en mig del carrer, on es pot veure que bàsicament esta feta per pedres i ciment. Aquesta imatge compta amb una velocitat d'obturació 1/80s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.Aquí veiem la estructura de un arbre, exactament el tronc, i on podem veure la seva textura d'alguna manera al centre. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/80s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.En aquesta imatge veiem les textures de diverses branques que construeixen una tanca de bruc. Estan enfocades les branques de darrere intencionadament perque hi ha més quantitat que les del davant, per tant interessa més i les de davant queden indefinides. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/20s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.


Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.


Elecció i composició

Retrats o autoretrats amb relació fons-figura


Aquesta imatge com a retrat la he escollit perque la noia esta una mica desplaçada cap a la esquerra i es forma una il·luminació de costat que crea un color de cabell molt maco en la part de la dreta. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/200s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 200.Aquesta imatge la he escollit com a retrat perque, al contrari de la altre imatge, esta més desplaçada cap a la dreta, i te una mirada frontal però la cara la te una mica inclinada. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/160s, una obertura del diafragma de f/6.3 i un ISO 100.
Aquesta imatge com a retrat ens dirigeix la mirada, amb la mirada de la persona retratada, cap a la dreta, on ho ha un espai. Tenim un troç de camp que ens dona sensació de un espai més lliure i dinàmic. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/250s, una obertura del diafragma de f/8, i un ISO 100, ja que amb la potent llum del sol d'aquell dia no calia un número més elevat.
Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

Elecció i composició

Llei de terços i secció àuriaAquí es veu la placa amb el nom del carrer situat al centre de la llei de terços i els costats de la placa dividirien la imatge en les línies de la llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/160s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.Aquesta imatge la situo en la llei de terços perque la planta que hi ha a sota a la dreta esta situada en una de les línies de terços, i després la línia del segon grup d'escales estaria en una altre línia de la llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/160s, una obertura del diafragma de f/4 i un ISO 100.Aquesta imatge té com a element principal la paperera, que estaria situada a sobre d'una línia en vertical de la llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/80s, una obertura del diafragma de f/14 i un ISO 800.Aquesta fotografia té com a element protagonista la senyal de trànsit de "STOP", que esta en un punt de pes en la imatge on es creuen dues línies perpendiculars de la llei de terços. Esta feta amb les mateixes característiques que la imatge anterior: velocitat d'obturació de 1/80s, obertura del diafragma de f/14 i ISO 800.En aquesta imatge la senyal de trànsit queda desplaçada cap a la dreta i queda en una de les línies de la llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/640s, una obertura del diafragma de f/3.5 i un ISO 100.Aquesta imatge té com a centre d'interés a baix a la dreta, on s'ajunten dues línies perpendiculars de les referents de la llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/30s, una obertura del diafragma de  f/4, i un ISO 200.

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

Elecció i composició

Color com a element protagonista
En aquesta imatge podem veure el color com a element protagonist. He volgut fer una foto amb llibres de diferents colors perque els llibres queden com més ordenats, i la varietat de colors també és molt variada, ja que hi ha des de un blanc fins a un negre, ja sigui de un llibre o de les ombres creades. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1s, ja que esta feta en un espai interior i es necessitava molta llum, una obertura del diafragma de f/4 i un ISO 200.En la darrera imatge de predominació del color he fet una fotografia a un gorro molt colorit i he aprofitat per treballar la simetria ral, en aquest cas, tot i que el fons queda una mica difuminat per estar en un segon pla, pero s'aprecia la simetria igualment. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1s, ja que igual que la imatge anterior esta feta en un espai interior, te una obertura del diafragma de f/4 i un ISO 100.

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

30 dies 30 fotos

Alguna cosa divertida
pink sandwich


miércoles, 14 de noviembre de 2012

Elecció i composició

Enquadrament d'un espai


Aquesta imatge compt amb l'enquadrament de la porteria en la qual dins s'hi veuen uns nens jugan a pilota, una altre porteria i el poble d'Argentona de fons. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/640s, una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100.

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

Elecció i composició


Espais amb línia corba
En aquesta imatge es pot veure clarament la línia corba per les línies de l'enrajolat del carrer i per les baixes columnes que hi ha al costat dret. Aquesta imatge esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/500s, ja que el seu ISO és de 200, i la seva obertura del diafragma és de f/5.3.En aquesta imatge és veu la línia corba produïda principalment per la paret exterior de les cases i la paret de plantes de la dreta. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/320s, una obertura del diafragma de f/4 i el seu ISO és de 100, ja que no calia més llum que la llum diurna que hi havia.

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

Elecció i composició

Grups de tres
Aquesta imatge presenta un grup de senyals de trànsit, en el qual hi ha tres més identificades, com a grup de tres. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/320s, que més o menys és la estàndard, té una obertura del diafragma de f/5.6 i un ISO 100, suficient per la llum diurna que hi havia.Aquesta imatge presenta un grup de tres, on s'hi veuen tres palmeres centrades i n hi pot haver d'alguna manera llei de terços. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/125s, té una obertura del diafragma de  f/5.6 i el seu ISO és 100, perque no necessitava més llum.
Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.


Elecció i composició

Elements repetits
Aquesta imatge presenta un seguit de llibres com a elements repetits. A més a més dona l'efecte de línies horitzontals. Esta realitzada amb una velocitat d'obturació de 1/500s per compensar l'ISO de la imatge que esta a 200, i la obertura del diafragma és de f/5.6.En aquesta fotografia es veu la imatge d'un mahó feta des de ben aprop, en el qual els elements repetits són els seus forats paral·lels i més o menys de la mateixa forma. Esta feta amb una velocitat d'obturació de 1/80s per captar llum en quantitat, té una obertura del diafragma de f/5.6, i el seu ISO és de 100, ja que amb la velocitat d'obturació s'aconseguía millor l'aportació de llum a la imatge.Open publication - Free publishing - More albert

Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

30 dies 30 fotos

Alguna cosa feta per mí