lunes, 28 de enero de 2013

Reinterpretació fotogràfica d'una pintura

"Autorretrat" - E. Delacroix

Aquest projecte, consistia en fer la recerca d'una obra d'art pictòrica o escultòrica, i posteriorment representar-la amb una fotografia, fent així una reinterpretació de la obra.

Un cop feta aquesta recerca, vaig decantar-me per la opció de fer un autoretrat de Eugeni Delacroix, ja que m’identifico bastant amb ell, perquè té unes faccions molt marcades com jo. Així que vaig buscar una vestimenta semblant a la que portava ell en la seva obra, per realitzar la fotografia.

Delacroix va ser un pintor francès, que es caracteritza per ser una de les figures capitals dins el Romanticisme francès. El seu nom s’acostuma a associar a grans composicions de tema històric, que transmeten una sensació de dramatisme, moviment i color. Delacroix arriba, intuïtivament, a un domini del color que s’avança a l’impressionisme. En la seva obra va tenir molta influència el seu viatge al Marroc, on pot estudiar els animals, la gent d’allà, els colors... A més a més va estar viatjant pel nor d’Àfrica, per Espanya i altres llocs fins el 1860 que torna a França amb una quantitat de dibuixos i estudis que incorpora a la seva obra. Aquest és el seu autoretrat més famós.         

Per fer la fotografia, m’he fixat en que havia de tenir una llum lateral que es dirigís de a dalt a baix des d’un punt lateral del costat dret de la imatge. He utilitzat una obertura del diafragma de f/8, una velocitat d’obturació 1/125s, i en quant a l’ISO 100 ja hi havia suficient. 


La imatge esta feta amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

5 comentarios: