lunes, 22 de octubre de 2012

Sensibilització amb enfocament selectiu

Aquesta sèrie de 16 fotografies transmeten una sensibilització de cara als companys de l'escola, per tenir un bon comportament de cara a tot allò que ens envolta en general. Principalment es mostren accions incíviques, però també hi ha imatges que tenen l'enfocament selectiu en allò que ens porta a fer una bona acció o que està relacionat amb les petites coses que podem fer per tot allò que ens envolta i no portar-ho a la deixadesa i amb tot això, a la destrucció de la natura. 
Seguidament, en les imatges incíviques es poden veure brutícia, escombraries, llaunes, objectes trencats, pintades... deixadesa en general. En les imatges que emfatitzen les bones accions i les coses maques que tenim al voltant veiem papereres, fruites, per l'ambient de barri i natura, flors i elements arquitectònics.



ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/1600s
Obertura del diagfragma: f/5.6

Crec que aquesta imatge transmet totalment la base de la sèrie de imatges. Si alguna fotografia hagués de ser la portada d'aquesta sèrie, sens dubte, posaria aquesta, perquè es veu clarament l'enfocament cap al paper de plata de l'embolcall de l'entrepà d'algun company, i al fons la paperera. El distorsionat de la imatge no deixa veure la resta de brutícia que hi ha al terra i sembla que tot estigui net menys el lloc seleccionat on esta el paper de plata, que hauria de estar dins de la paperera. D'alguna manera es ressalta la brutícia, com a única cosa que no esta en el seu lloc.



ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/200s
Obertura del diafragma: f/4


ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/640s
Obertura del diafragma: f/4


ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/50s
Obertura del diafragma: f/3.5

ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/40s
Obertura del diafragma: f/4

Aquesta imatge representa clarament la deixadesa de la societat, però a més a més, apart de l'abandonament, la destrucció d'infraestructures. Hi ha una gran obertura del diafragma per captar tota la llum que es pugui ja que la fotografia esta feta des de un espai interior en el qual hi havia poca llum.

ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/800s
Obertura del diafragma: f/3.5


ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/500
Obertura del diafragma: f/3.5


Aquest és un clar exemple de les accions correctes i que tothom hauria de fer per conservar millor la natura i sobretot l'ambient d'un barri. En aquesta imatge es veuen enfocats els passos a seguir per netejar els excrements del teu gos de la via publica, amb aquestes papereres especials que incorporen bossetes de plàstic per els seus usuaris.
Només queda enfocat la part de les instruccions de la paperera ja que és la part que es vol representar com a bona acció.



ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/125s
Obertura del diafragma: f/5.6

ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/160s
Obertura del diafragma: f/4


ISO: 1600
Velocitat d'obturació: 1/160s
Obertura del diafragma: f/20


En aquesta imatge veiem una llauna en un primer plànol, que es veu que porta allà bastant temps, ja que te incorporada la mateixa brutícia que la paret i el terra, i una segona llauna ja a dintre del forat. Que les llaunes estiguin ficades dins el forat de la paret representa totalment una acció incívica per part de la societat, ja que alguna persona ha posat aquestes llaunes expressament sense tenir en compte la contaminació que pot causar. 
La obertura del diafragma és molt gran amb la intenció d'aconseguir una profunditat de camp lo suficientment petita com per que es vegi la llauna ben enfocada.



ISO: 1600
Velocitat d'obturació: 1/160s
Obertura del diafragma: f/16


ISO: 100
Velocitat d'obturació: 1/320s
Obertura del diafragma: f/7.1


ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/80s
Obertura del diafragma: f/14


ISO: 200
Velocitat d'obturació: 1/80s
Obertura del diafragma: f/14


En aquesta imatge queda representada la deixadesa de la societat amb una porta de ferro que amb el pas del temps ha quedat rovellada i segurament l'habitatge al que introdueix aquesta porta esta amb les mateixes condicions d'abandonament. També és important la cadena, de color platejat, que ressalta sobre el ferro rovellat de la porta, que mostra que en aquella casa no hi entra ni hi surt ningú, per tant, un altre cop aquesta deixadesa.



ISO: 800
Velocitat d'obturació:1/80s
Obertura del diafragma: f/14


ISO: 800
Velocitat d'obturació: 1/80s
Obertura del diafragma: f/14






Totes les imatges estan fetes amb una càmera NIKON D3000 i amb un objectiu Nikon AF-S NIKKOR 18-55mm.

No hay comentarios:

Publicar un comentario